De HTC One M8 is de opvolger van de HTC One (ook wel HTC One M7 genoemd) en is hét HTC- vlaggenschip van 2014. Het toestel kenmerkt zich voornamelijk door zijn unieke (premium) metalen design, in combinatie met verbluffende specificaties. Het toestel doet dan ook niks onder voor bijvoorbeeld de iPhone 5s of Samsung Galaxy s5. Sterker nog, door zijn uiterlijk is het toestel misschien nog wel aantrekkelijker voor de consument.

Wanneer je de HTC One M8 wil bestellen, heb je net als met alle andere smartphones, de keuze uit diverse opties. De meest interessante en populaire optie is om het toestel te bestellen in combinatie met een mobiel abonnement. Waarom? Omdat je het toestel dan in de meeste gevallen gratis krijgt.

Daarnaast heb je direct de beschikking over een bel- en databundel, wat voor een smartphone natuurlijk cruciaal is. Zonder internet kun je bijvoorbeeld geen gebruik maken van vele opties op je smartphone. Een andere optie is om het toestel los te kopen, zonder abonnement, waarbij je een eenmalig bedrag voor het toestel betaald. In dit geval komt dat neer op een bedrag rond de 400 euro.

Sinds het ontstaan van HTC, is er op het gebied van smartphones erg veel veranderd. Waar HTC eerder maar moeilijk kon concurreren met grootmachten als Samsung en Apple, staat het bedrijf anno 2014 aan de top van de smartphone markt, met top producties zoals deze HTC One M8.